موتور برق چیست و هنگام خرید باید به چه نکاتی توجه کرد؟

موتور برق چیست؟

                                  

 

موتور برق

 

 

موتور برق یا ژنراتور دستگاهی است که انرژی مکانیکی ناشی احتراق سوخت فسیلی نظیر بنزین، گازوئیل و یا گاز را به انرژی الکتریکی تبدیل می کند. اجزای اصلی تشکیل دهنده موتور برق عبارت است از موتور احتراق داخلی و ژنراتور. موتور وظیفه تبدیل انرژی سوخت فسیلی به انرژی مکانیکی ، و ژنراتور وظیفه تیدیل انرژی مکنیکی به الکتریکی را بر عهده دارد. زمانی که شما به برق شهری دسترسی ندارید یا اینکه برق شبکه به هر دلیلی مختل شده است، میتوانید با استفاده از این دستگاه، انرژی الکتریکی مورد نیاز خود را تامین کنید. به عنوان مثال در بیمارستان ها، ادارات، دیتا سنتر ها، مراکز سرویس دهی و امنیتی که وجود دائمی انرژی برق بسیار مهم است، داشتن یک موتور برق با توان مناسب و کیفیت قابل اطمینان یک امر حیاتیست.

 

موتور برق ژنراتور

 

 

موتور برقها را میتوان از حیث روشن شدن به دو دسته تقسیم نمود:

1- استارت دستی: در زمانی که انژی الکتریکی وجود ندارد، یک اوپراتور باید عمل روشن کردن دستگاه را انجام دهد و برق ژنراتور را به شبکه محلی متصل کند. معمولا موتور برق های کوچک در این دسته قرار می گیرند.

2- استارت امرجنسی (emergency start): ژنراتور به صورت اتوماتیک قطعی برق را احساس نموده و توسط تابلویی که به آن تابلوی امرجنسی می گویند، دستگاه را استارت میزند و انرژی برق را وارد شبکه می کند. ژنراتور های بزرگی که در سازمان ها و ادارات استفاده میگردد، در این دسته بندی قرار میگیرند.

 

موتور برق ها با توجه به اندازه، قدرت برق دهی و نوع سوخت مصرفی آن ها به انواع مختلفی تقسیم بندی می شوند:

1- بنزینی:

پر کاربردترین نوع ژنراتور ها می باشند. به دلیل قیمت کمتر، تنوع بیشتر، صدای به مراتب ملایم تر و همچنین وفور قطعات و هزینه تعمیر به نسبت پایین تر از محبوبیت بیشتری نسبت به دیگر نوع ها برخوردارند. حد اکثر قدرت ژنراتورهای بنزینی تا سقف 20 کیلووات میباشد.

2- دیزلی:

این ژنراتور ها به دلیل قابلیت کارکرد در دمای بالاتر بیشتر در مناطق گرمسیر مورد استقبال قرار گرفته اند. قدرت این ژنراتور ها از 2 کیلووات شروع شده و تا اندازه های بسیار بزرگ نظیر 2 مگاوات را شامل میشود.

3- گاز سوز:

این ژنراتور ها آلایندگی کمتری نسبت به بقیه دارند اما به دلایلی نظیر قدرت بیشینه و هزینه های جانبی، کمتر مورد استقبال قرار میگیرند.

 

 

موتور برق generator

 

 

هنگام خرید موتور برق باید به چه نکاتی توجه کرد؟

  1. قدرت برق دهی واقعی: باید مطمئن شویم موتوربرقی که انتخاب کرده ایم نیاز ما را از لحاظ پشتیبانی وسایل و دستگاه هایی که می خواهیم آن ها را روشن کنیم، برطرف میسازد. همیشه باید میزان قدرت موتوربرق را بیشتر از میزان مورد نیاز انتخاب کرد تا در کوتاه مدت، دستگاه مستهلک نشود و بتوان زمان زیادی از آن استفاده کرد. دستگاه هایی که الکتروموتور دارند برای روشن شدن، زمان استارت به بیش از 3 برابر توان نامی خود انرژی برق دهی نیاز دارند.به عنوان مثال برای استارت زدن و روشن کردن یک دستگاه میکسر بتن تکفاز که الکتروموتوری با قدرت 2.2 کیلووات دارد، حداقل موتور برقی با توان 7 تا 8 کیلووات مورد نیاز است. همچنین باید توجه کرد، اعداد بزرگی که بر روی موتور برق ها می نویسند، صرفا مدل دستگاه هستند و برای پی بردن به توان واقعی آن باید به برچسب مشخصات دستگاه رجوع کرد.
  2. سوخت مورد نیاز: باید توجه کرد که بتوان سوخت مورد نیاز موتور برق برای ما به آسانی قابل تامین باشد.
  3. ابعاد و وزن دستگاه:  باید به اندازه، ابعاد و وزن دستگاه توجه کرد. گاهی نیاز است که موتور برق در یک یک مکان بخصصوص قرار گیرد یا توسط اوپراتوری حمل گردد که در این صورت باید به این نکات توجه کرد.
  4. استارت آسان: برخی موتور برق ها فقط به صورت هندلی(استارت دستی) و برخی هم به صورت استارتی(استارت الکتریکی) روشن میشوند. اگر اوپراتور موتور برق توانایی روشن کردن از طریق هندل زدن را ندارد، باید نوع استارتی آن را تهیه نمود.
  5. صدای تولیدی دستگاه: اگر میخواهید از موتور برق در مناطق مسکونی یا محلی که صدای آن ممکن است باعث آزار دیگران شود استفاده کنید، بهتر است از مدل های سایلنت یا بی صدا استفاده شود.
  6. خدمات پس از فروش: باید مطمئن باشم دستگاهی که خریداری میشود از لحاظ قطعات یدکی پشتیبانی میشود.

 

برند های موتور برق موجود در بازار:

به جرات می توان گفت برند های موتور برق بیشماری در بازار موجود است. از برند های با کیفیت بالا گرفته تا برند های بی کیفیت. برخی از معروف ترین آن ها به شرح زیر است:

 

موتور برق فیرمن (FIRMAN):

 

موتور برق

 

 

مشخصات موتور برق های FIRMAN

 

 

 

موتور برق سنسی (SENCI):

 

l,j,v fvr

 

مشخصات موتور برق های SENCI

 

 

 

موتور برق لانسین (LONCIN)

 

موتور برق

 

موتور برق های LONCIN

 

 

 

موتور برق هوندا المکس (ELEMAX):

elemax banner

 

مشخصات موتور برق های المکس(ELEMAX)

 

 

موتور برق کیپور (KIPOR):

 

موتور برق کیپور kipor

 

مشخصات موتور برق های اینورتری کیپور(KIPOR invertor generator)